top of page
  • Writer's picturePasi

Millainen on hyvä dildo?

Dildot. Nuo aikuisten välineet, joihin jokainen suhtautuu omalla tavallaan. Osa ei halua niistä kuullakaan, kun taas toiset keräilevät suurta kokoelmaa. On erilaisia värejä, materiaaleja, muotoja, käyttötapoja ja tekniikoita. Miehille, naisille, pareille… kaikille omansa ja vielä jää ylikin. Miten tästä viidakosta sitten oikein ottaa selvää?


Dildot nautinnon välineinä


Dildot nähdään usein ainoastaan sinkkujen välineinä. Ajatukseen liittyy myös se, että sinkkuuden päätyttyä lelut joutavat laatikon pohjalle pölyttymään. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Dildoja, kuten muitakin seksileluja, voivat käyttää sinkut sekä suhteessa olevat yhdessä tai yksin. Lelut voivat tuoda jokaiselle suhdemuodosta riippumatta nautintoa, vaihtelua, leikkisyyttä ja uusia kokemuksia seksielämään eikä niiden käyttöä pidä häpeillä.


Olipa dildo minkä muotoinen tai käyttötapa mikä tahansa, yksi asia niille on yhteistä. Ne on tarkoitettu tuomaan nautintoa. Kuten leluja, myös tapoja saada nautintoa on lukemattomia erilaisia. Suhdettaan nautintoon kannattaa tutkailla rauhassa kokeillen, jotta löytäisit ja tiedostaisit omia nautinnon lähteitäsi. Luo itsellesi olosuhteet, joissa nautiskelu on helppoa. Ehkäpä lämmin vaahtokylpy, miellyttävää musiikkia, kynttilävalaistus… Tutki millaiset asiat saavat sinussa aikaan mielihyvää? Entä seksuaalisen halun syttymistä? Millaisesta kosketuksesta pidät? Minkä kehon osien koskettaminen tuntuu hyvältä ja minkä ei?


Dildon nautinnolliset ominaisuudet


Seksileluna dildot ovat yksinkertaisimmasta päästä olevia välineitä, joita voidaan käyttää seksuaalisen nautinnon tuottamiseen joko sisäisesti tai liikuttamalla sitä esimerkiksi klitoriksen päällä. Dildot ovat monipuolisesti käytettäviä leluja, sillä luova mieli keksii niille monia käyttötapoja. Esimerkiksi keramiikasta, lasista tai teräksestä valmistetulla dildolla voi hyväillä ja hieroa muitakin kuin erogeenisiä alueita.


Millainen dildo sitten on hyvä? Tähän kysymykseen on hyvin vaikea vastata, koska mieltymyksiä on yhtä paljon kuin ihmisiäkin. Ensimmäistä dildoa ostavalle suositellaan yleensä mielummin maltillisen kokoista välinettä, jotta se ei tuntuisi uhkaavalta ja välineeseen sekä omaan nautintoon tutustuminen olisi rennompaa. Muiden ominaisuuksien osalta kehoitamme seuraamaan omia mieltymyksiä. Lelun väri ja muoto kannattaa valita sen mukaan, mikä tuntuu mieluisalta. Jos löytää itselleen lelun, joka on niin kaunis, että sitä haluaa ihailla, on tehnyt hyvän valinnan.


Kuten aina seksissä, myös dildojen kanssa, hyvä liukuvoide on mainio apuväline. Liukuvoiteen avulla seksuaalinen nautinto on helpommin saavutettavissa jos luonnollinen liukkaus on syystä tai toisesta vähäisempää. Useimmiten lelujen kanssa suositellaan käytettäväksi vesipohjaisia liukuvoiteita, sillä öljypohjaiset tuotteet vahingoittavat silikoni- ja jellymateriaaleja. Keraamisten, lasisten ja metallisten lelujen kanssa voi halutessaan käyttää myös öljypohjaisia tuotteita. Kondomien käyttö lelujen kanssa on varteenotettava vaihtoehto ja suositeltavaa etenkin, jos leluja käytetään yhdessä ja niillä kosketaan useamman ihmisen limakalvoja (muista vaihtaa kondomi aina käyttäjän vaihdosten yhteydessä).


Dildojen turvallisuudesta


Dildoja valmistetaan silikonista, kumista, lasista, kivestä, metallista ja keramiikasta. Materiaalin valinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota käyttöturvallisuuteen, sillä osa seksileluista on myrkyllisiä. Terveydelle haitalliset lelut sisältävät synteettisiä öljyjä ja ftalaatteja, eli muovinpehmentimiä, joita kannattaa välttää. Useimmiten nämä lelut ovat materiaaliltaan “jellyä” tai kumia. Tuotteet tunnistaa öljymäisestä pinnasta ja hajusta. Hyviä selvityksiä seksilelujen turvallisuudesta löytyy esimerkiksi täältä (https://dangerouslilly.com/toxictoys/). Toinen huomioitava asia on hygieenisyys.


Haitallisten kemikaalien lisäksi heikkolaatuiset tai väärästä materiaalista valmistetut seksilelut ovat pinnaltaan huokoisia. Näihin pieniin, jopa mikroskooppisiin koloihin jää epäpuhtauksia, joita on mahdoton saada pois huolellisellakaan pesulla. Epäpuhtaudet toimivat hyvänä kasvualustana mikrobeille, jotka aiheuttavat helposti hiivatulehduksia, bakteerivaginoosia ja vaginan PH-tasapainon muutoksia. Hygieenisesti parhaita valintoja ovat korkealaatuinen keramiikka, lasi, teräs ja lääketieteellinen silikoni. Useimmissa tapauksissa on niin, että halvalla ei saa laadukkaita materiaaleja ja korkealaatuista suunnittelua. Toisaalta myöskään kallis hinta ei ole suoraan yhteydessä korkeamman laadun kanssa jokaisessa tapauksessa. Omaan hyvinvointiin kannattaa silti mieluummin sijoittaa seksileluja hankkiessa. Laadukkaat lelut kestävät käytössä huomattavasti halpoja pidempään. Leluja hankkiessa oleellista ei ole määrä, vaan niiden laatu. Hanki siis sellaisia leluja, joista todella pidät, vaikka hankintahinta olisikin hieman suurempi.


Miksi keramiikka dildon materiaalina on ylivertainen?


Perinteisesti keramiikka mielletään astioiden ja taide-esineiden materiaalina. Sileä, kaunis, hygieeninen, pestävä, kestävä ja elintarvikekäyttöön hyväksytty. Juuri niitä ominaisuuksia, joita laadukkailta seksileluilta vaaditaan. Keraamiset seksilelut ovat kuitenkin muihin materiaaleihin verrattuna varsin harvinaisia. Keramiikan valmistusprosessi on huomattavasti muita materiaaleja hitaampi, jonka vuoksi keraamisia tehdasvalmisteisia leluja ei juuri löydy markkinoilta. Keraamiset lelut ovat useimmiten käsityönä valmistettuja yksilöllisiä design-tuotteita. Laadukkaat keraamiset seksilelut ovat erittäin sileitä eikä mikrobeja itseensä imevää huokoisuutta ole. Kannattaa muistaa, että markkinoilta löytyy myös huonolaatuisia keraamisia sauvoja. Käyttöön soveltumattomia sauvoja saadaan aikaan valitsemalla tarkoitukseen sopimaton savi, lasite, tai niiden yhdistelmä. Suosittelemme valitsemaan seksilelun, joka noudattaa seksileluille asetettua standardia ISO3533:2021, jotta voisit varmistua tuotteen käyttöturvallisuudesta.


Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi keraamiset lelut sopeutuvat kehon lämpötilaan hyvin, sillä ne sitovat itseensä lämpöä tehokkaasti ja vapauttavat sitä hitaasti. Tätä ominaisuutta voi hyödyntää tutkiessa lämpötilaerojen aiheuttamia tuntemuksia viilentämällä tai lämmittämällä dildoa vedessä ennen käyttöä.


Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä, kauneus. Keraamiset seksilelut ovat parhaimmillaan kuin taideteoksia. Veistoksia nautinnon ylistykselle. Kaikki ansaitsevat elämäänsä kauniita asioita, jotka tuovat hymyn huulille - on ilo sitten peräisin esteettisesti miellyttävästä sisustuksesta tai seksuaalisesta nautinnosta. Parhaassa tapauksessa molemmista.


Valoa tunneliin oy


162 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page