top of page
  • Writer's picturePasi

Menkkaseksiä


keraaminen dildo syksyisessä metsässä
Seksiä voi harrastaa myös kuukautisten aikana.
 

Monen mielestä menkkaseksi voi kuulostaa ällöttävältä, mutta asian ei tarvitse olla niin. Kun pitää mielessä seksin moninaisuuden, kuukautiset eivät millään muotoa pilaa seksielämää tai edes aseta sitä tauolle. Kuukautisten aikana harrastettavaa seksiä pidetään usein sotkuisena, mitä se ei välttämättä kuitenkaan ole. Vuodon määrä riippuu kierrosta, päivästä ja henkilöstä. Vaihtelua on paljon. Lisäksi syntyvän sotkun määrää voi hallita monin konstein. Kuten kaikessa seksiin liittyvässä, myös menkkaseksissä kommunikaatio on erittäin tärkeää. Kuukautisista ja niiden herättämistä ajatuksista, peloista sekä toiveista puhuminen on omiaan hälventämään kuukautisten aikana harrastettavaan seksiin usein liitettyä häpeän tunnetta.


Kuukautisten aikaan moni nainen voi kokea suurta seksuaalista halua. Estrogeeni- ja testosteronitasot ovat korkealla, joka on omiaan lisäämään halukkuutta. Lisäksi kiihottuminen ja seksin harrastaminen voivat helpottaa kuukautisten aiheuttamia oireita. Tutkimustiedon valossa kuukautisten aikana koettu seksuaalinen nautinto lisää elimistön hyvänolon hormoneja ja voi jopa lyhentää vuodon kestoa. Toisilla kuukautiset ovat kuitenkin erittäin kivuliaat ja olo voi olla hyvinkin hankala. Asiassa on siis tärkeää edetä kehoa kuunnellen ja tehdä vain niitä asioita, joihin voimat riittävät. Jos voimavarat ovat kuukautisten vuoksi vähissä eikä ihmiskontakteille riitä jaksamista, kannattaa kokeilla antaa sooloseksille mahdollisuus, sillä sekin voi helpottaa oloa ja lievittää oireita.


Kuukautisten aikana harrastettavasta seksistä puhuttaessa on syytä huomioida myös kumppanin mielipiteet asiaan. Voi olla, että kumppanille kuukautiset ovat henkinen este yhdynnälle kaikista toimista huolimatta. Tällöin on hyvä muistaa, että seksi on paljon muutakin kuin yhdyntää. Kuukautisten aikana voi kiinnittää vielä tavallistakin enemmän huomiota esileikkiin, läsnäoloon ja kumppanin huomioimiseen. Hyväily ja kosketus tuottavat nautintoa, vaikkei varsinaista yhdyntää tapahtuisikaan. Pääasia on, että antautuu aistimuksille ja nautinnolle ilman suorituspaineita. Penetraatiolle ei kuitenkaan ole mitään terveydellistä estettä ja lisäksi erilaisia suojavälineitä on runsaasti olemassa sotkun ehkäisemiseen. Kuukautiskuppi tai tamponi voivat pitää verenvuodon aisoissa. Asian voi hoitaa myös levittämällä vaikkapa pyyhkeen alle rakastelun ajaksi. Kondomin käyttö saattaa vähentää mielikuvia sotkun syntymisestä ja luoda ilmapiirin rennommaksi. Kuukautisten aikaan seksi suihkussa on myös yksi oivallinen vaihtoehto. Voit huoletta nauttia menkkojen aikaan peppuseksistä, jos se saa sinut syttymään juuri sillä kertaa enemmän.

84 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page