top of page
  • Writer's picturePasi

Isaac ja Aaro - Monimuotoisuuden juhlaa: penispositiivisuuden merkitys

Päivitetty: 2. maalisk.

Tämän tekstin on kirjoittanut Isaac Jyväsjärvi & Aaro Angerpuro, Giggeli oy:n perustajat. Voit lukea heistä lisää heidän esittelysivultaan.


peniskynttilöitä näyteikkunassa

Penispositiivisuus on saanut viime vuosina yhä enemmän huomiota, ja hyvästä syystä. Maailmassa, jossa kehon häpeäminen ja kielteiset asenteet seksuaalisuutta kohtaan ovat aivan liian yleisiä, on tärkeää, että juhlimme kehon monimuotoisuutta ja edistämme positiivista ja hyväksyvää asennetta kaikkia sukupuolielimiä kohtaan. Peniksen positiivisuuden merkitys ulottuu yksilön ulkopuolelle, sillä se auttaa murtamaan yhteiskunnallisia tabuja ja stigmoja, mikä johtaa avoimempaan ja hyväksyvämpään yhteiskuntaan kaikille.


Peniksen positiivisuus tarkoittaa peniksen juhlimista ja sen ainutlaatuisuuden hyväksymistä ilman häpeää tai tuomitsemista. Tämä tarkoittaa kaikkien peniksen muodot, koot ja värit hyväksymistä ja sen tunnustamista, ettei ole olemassa "normaalia" tai "täydellistä" penistä. Edistämällä peniksen positiivisuutta pyrimme luomaan maailman, jossa yksilöt tuntevat olonsa mukavaksi vartalonsa ja seksuaalisuutensa suhteen pelkäämättä tuomiota tai syrjintää. Tämä voi johtaa parantuneeseen itsetuntoon ja kehonvarmuuteen sekä positiivisempaan ja hyväksyvämpään asenteeseen seksuaaliterveyttä ja hyvinvointia kohtaan.


Yksi tapa edistää peniksen positiivisuutta on normalisointi muotoilun keinoin. Sisällyttämällä fallossymboleja asuintiloihin voimme auttaa murtamaan penistä ympäröiviä tabuja ja stigmoja sekä edistää avoimempaa ja hyväksyvämpää asennetta sitä kohtaan. Tämä voidaan saavuttaa useilla tavoilla, kuten veistoksilla, maalauksilla tai muilla taideteoksilla. Näiden symbolien käyttö sisustussuunnittelussa voi auttaa tekemään sukuelimistä näkyvämmän ja hyväksytymmän osan jokapäiväistä elämää, millä voi olla syvällinen vaikutus yksilöön ja koko yhteiskuntaan.


Tabujen purkamisen lisäksi sisustussuunnittelun keinoin voi myös edistää myönteisempää ja hyväksyvämpää suhtautumista seksuaalisuuteen. Yhdistämällä seksuaalisuuden symboleja asuintiloihin voimme auttaa luomaan avoimemman ja hyväksyvämmän asenteen seksuaaliterveyttä ja hyvinvointia kohtaan. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä henkilöille, jotka kamppailevat kehonkuvaan liittyvien epävarmuuksien kanssa, koska se voi auttaa normalisoimaan sukuelimiä ja vähentämään niitä ympäröivää leimautumista.


Fallossymbolien käyttö sisustussuunnittelussa voi myös olla voimakas yksilöllisyyden ja itseilmaisun ilmaisu. Yhdistämällä nämä symbolit koteihimme ja muihin elintiloihimme voimme ilmaista ainutlaatuista identiteettiämme ja juhlia kehomme ja seksuaalisuutemme monimuotoisuutta. Tämä voi olla erityisen tärkeää niille, jotka saattavat tuntea itsensä syrjäytyneiksi tai syrjäytyneiksi ruumiinsa tai seksuaalisuutensa vuoksi, koska se voi auttaa luomaan yhteenkuuluvuuden ja hyväksynnän tunteen.


Lopuksi fallossymbolien käyttö sisustussuunnittelussa voi auttaa luomaan ympäristön. Yhdistämällä nämä symbolit asuintiloihimme voimme juhlistaa seksuaalisuuden kevytmielistä ja leikkisää puolia, mikä voi auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan yleistä hyvinvointia.


Yhteenvetona voidaan todeta, että penispositiivisuus on olennainen osa avoimemman, hyväksyvämmän ja osallistavamman yhteiskunnan luomista kaikille. Edistämällä penispositiivisuutta voimme auttaa murtamaan penistä ympäröiviä tabuja ja stigmoja, parantamaan kehon luottamusta ja itsetuntoa sekä luomaan positiivisemman ja hyväksyvämmän asenteen seksuaaliterveyttä ja hyvinvointia kohtaan. Sisällyttämällä fallossymboleja asuintiloihimme sisustussuunnittelun avulla voimme edistää tätä tavoitetta tekemällä peniksestä näkyvämmän ja hyväksytymmän osan arkea. Tämä voi johtaa osallistavampaan ja hyväksyvämpään yhteiskuntaan sekä tarjota yksilöllisyyden tunnetta ja itseilmaisua niille, jotka saattavat tuntea itsensä syrjäytyneiksi. Joten, omaksutaan peniksen positiivisuus ja juhlitaan kehon ja seksuaalisuuksien monimuotoisuutta!


Giggeli on kehopositiivisuusprojekti, jonka tavoitteena on haastaa yhteiskunnalliset normit ja kannustaa kehoavoimuuteen luomalla peniksen muotoisia sisustusesineitä. Giggeli pyrkii herättämään keskustelua ja herättämään keskustelua sukuelimistä ja pyrkii vähentämään aiheeseen liittyvää leimautumista ja häpeää. Yhdistämällä fallisia muotoja arjen esineisiin Giggeli toivoo normalisoivansa sukupuolielimiä koskevaa keskustelua ja edistävänsä avoimempaa ja hyväksyvämpää yhteiskuntaa.


Isaac Jyväsjärvi & Aaro Angerpuro
Isaac Jyväsjärvi & Aaro Angerpuro

Lähteet:


Wikimedia Foundation. (2023, February 4). Phallic architecture. Wikipedia. Retrieved

February 8, 2023, from https://en.wikipedia.org/wiki/Phallic_architecture

King, B. M., Duncan, L. M., Clinkenbeard, K. M., Rutland, M. B., & Ryan, K. M. (2019).

Social Desirability and Young Men's Self-Reports of Penis Size. Journal of sex & marital

therapy, 45(5), 452–455. https://doi.org/10.1080/0092623X.2018.1533905

Giggeli (2022) Why is penis positivity important?, Giggeli Candles & Soaps. Giggeli Candles

& Soaps. Available at: https://giggeli.com/blogs/news/why-is-penis-positivity-important

(Accessed: February 8, 2023).

31 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page