top of page
  • Writer's picturePasi

Hanni Mecklin - Sanoja nautinnosta

Päivitetty: 2. maalisk. 2023

Tämän tekstin on kirjoittanut Hanni, eroottisten runojen kirjoittaja. Voit lukea hänestä lisää esittelysivulta.


”Nainen istui pitkän viikon päätteeksi lempikahvilansa nurkkaan juomaan kofeiinitonta kahvia ja lukemaan kirjastosta lainaamaansa kirjaa. Viikko toimistolla oli mennyt nopeasti, mutta hän huomasi sen jättäneen niskaan ja alaselkään jälkensä. Onneksi työpäivien päätteeksi saattoi käydä kuntosalilla avaamassa viikon aikana muodostuneita lihasjänniteitä. Mielessään hän harmitteli, miksei salilla hikoillessa purkautuneet muunkinlaiset jännitteet. Sinkkuna hän oli tottunut siihen, ettei hän löytänyt aina seuraa kehon sitä vaatiessa. Tänään hän oli päättänyt pitää treffit itsensä kanssa päästessään kotiin. Jääkaapissa odotti avattu punaviinipullo ja lipaston päällä hänen lempilelunsa.”


mustaa pitsiä, alusasu rintaliivit ruusu varjo
Kuva: Peter Limón

Seksuaalisuus on osan jokaisen ihmisen elämää kaikissa sen vaiheissa. Jokaisen seksuaalisuus kehittyy omanlaisen polun kautta, ja sen ilmentymä on ei ole koskaan identtinen toisen kanssa. Psykofyysissosiaalisena kokonaisuutena, seksuaalisuus kuuluu luonnollisena osana niin meidän jokaisen henkistä, fyysistä kuin sosiaalista puoltamme. Seksuaalisuus toimii yksilön ilmaisun ja olemisen muotona, joka tukee niin henkistä kuin fyysistä terveyttäkin. Hyväksymällä oman seksuaalisuutensa ja ilmaisemalla sitä itselle luontevalla tavalla parantaa siis jokaisen yksilön terveyttä kokonaisvaltaisesti.


Itselleni seksuaalisuuteni kehittyminen ja sen ymmärtäminen ei ole ollut mitenkään helppo matka kulkea. Rajojani ei ole kunnioitettu enkä ole välttämättä itsekään niistä välittänyt nuorempana ja seksuaalisuuden kaikki osa-alueet tuntuivat itselleni vierailta, ja asioilta, joita jollain tapaa välttelin. En kokenut itseäni seksuaaliseksi ihmiseksi tai naiseksi, jolla olisi minkäänlaisia haluja.


Kirjoittaminen on ollut aina itselleni luonteva tapa jäsentää ajatuksia ja elämässäni tapahtuvia muutoksia. Kirjoittaminen on aina tuntunut intiimiltä ja turvalliselta tavalta purkaa alitajunnassa olevia tunnetiloja. Viitisen vuotta sitten tapahtuneen elämänmuutoksen myötä kirjoituksissani alkoi esiintyä yhä enemmän ajatuksia kaipuusta ja toisen ihmisen kosketuksesta. Mitä enemmän kirjoitin, sitä luontevammaksi kokemastani himosta kirjoittaminen muuttui. Koin kuitenkin, että nämä ajatukset olivat sellaisia, jotka tulisin pitämään visusti omassa pöytälaatikossani. Muutamassa kuukaudessa tekstejä alkoi olemaan enemmänkin ja niistä alkoi muodosta eroottissävyisiä runoja. Kerroin muutamalle ystävälleni näistä ja heidän kannustuksestaan, aloinkin julkaista näitä instagramissa julkisella tililläni.


Pikkuhiljaa yleisöni on kasvanut ja olen käynyt paljon keskusteluita yksilöiden seksuaalisista ilmentymistä. Näiden keskusteluiden pohjalta huomasin, että se kaikkein yksityisin olikin kaikkein yleisin. En ollut ajatusteni kanssa yksin ja kirjoittamani tekstit olivat tuottaneet nautintoa, mutta myös kannustaneet ihmisiä niin kirjoittamaan kuin keskustelemaankin seksuaalisuudesta avoimemmin. Samalla kun poistin omaa häpeääni liittyen omaan haluuni, naiseuteen ja intohimoon, olin kannustanut muitakin aktiivisemmin tutkiskelemaan omia ajatuksiaan aiheeseen liittyen. Seksuaalisuus ui huomaamatta jokapäiväiseen elämääni kirjoitusten, keskusteluiden ja muiden tekemän taiteen muodossa, ja huomasin, että koin itseni ensimmäistä kertaa elämässäni kokonaiseksi. Naiseksi, joka hyväksyy itsensä niin henkisellä kuin fyysisellä tasolla ja nauttii itsestään niin yksin kuin muidenkin seurassa.


Kuten jo ehkä tämän tekstin pohjalta voi arvata, liittyvät omat kirjoitukseni usein omiin kokemuksiini, tunteisiini ja sen hetkisiin ajatuksiin. Hetket toisen ihmisen seurassa toimivat usein innoituksena kirjoituksiin, joskus ne ovat tapahtuneita asioita tai asioita, jotka jäivät tapahtumatta. Ja joita jäin kaipaamaan hetkinä, jolloin makasin yksin sängyssäni. Sanotaan, että luovuus syntyy tylsyydessä. Kun makaan yksin hiljaisuudessa omat ajatukset seuranani, ajatusteni pinnalle leviää haavekuvia, joiden pohjalta puran luovuuttani sanoihin.


Olen todella iloinen siitä, että näistä asioista keskustellaan nykyään enemmän. Ja laajemmassa mittakaavassa ymmärretään se, että meistä ihan jokainen on yksilö kaikkine kulmineen ja ominaisuuksineen eikä meitä voida ketään sulkea stereotyyppisesti mihinkään laatikkoon. Nykyään olen hyväksynyt naiseuteni ja tutkinut itseäni analyyttisemmin ja hyväksynyt sen, että minun seksuaalisuuteni on minun omaa eikä jotain sellaista, joka veisi minua elämässä yhtään sen enempää eteen- kuin taaksepäinkään. Se on osa minua, Yksilöä, jolla on paljon piirteitä, jotka tekevät minusta juuri niin ainutlaatuisen.


Lopuksi toivoisin sinulle, hyvä lukija, että luottaisit omaan intuitioosi ja olisit rohkeasti, se kuka olet. Kokonainen yksilö, joka huolehtii sekä omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan tutkimalla omaa seksuaalisuuttaan ja hyväksymällä omat rajasi ja pitäen niistä kiinni. Ja ennen kaikkea toivoisin, että muistaisit nauttia matkasta.


149 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page