top of page

Kreeta Ranki

Joogaterapeutti ja seksuaalineuvojaopiskelija

Olen Kreeta. Koulutustaustani on varsin laaja. Olen filosofi, joka on väitellyt 2016 Kantin filosofiasta. Sivuaineina olen opiskellut muun muassa saksan kieltä, taidehistoriaa ja psykologiaa. Akateemiselle maailmalle olen jo sanonut hyvästit. Toimin jonkin aikaa päätoimisena jooganopettajana ja kouluttauduin samalla joogaterapeutiksi ja lähihoitajaksi. Opetan jooganopettajakoulutuksissa joogan filosofiaa. Nykyään teen joogatöitä sivutoimisesti, kun päätyöni on autistien ja kehitysvammaisten asumisyksikössä hoitajana. Opiskelen seksuaalineuvojaksi ja valmistun syksyllä 2023. Olen tehnyt seksuaalineuvontaa opiskelijatyönä vuoden 2023 alusta saakka ja se tulee varmasti pysymään työrepertuaarissani.

Kreeta3.jpg
Kreeta2.jpg

Olen avoimesti soolopolyamorinen. Pidän Instagramissa @kaikkimunrakkaat-tiliä, jonne kirjoitan eettisestä monisuhteisuudesta, kinkyydestä ja seksuaalisuudesta. Kirjoittaminen auttaa minua jäsentämään ajatuksiani ja samalla pääsen käyttämään supervoimaani: monimutkaisten asioiden esittämistä mielenkiintoa herättävällä ja selkeällä tavalla. Seksologian opintojen myötä tämä toimii myös tiedonjakokanavana.

 

Seksuaalisuudessa riittää loputtomasti tutkittavaa! Puhun seksuaalisuuteen liittyvistä asioista avoimesti tuomitsematta tai kehuskelematta ja olen saanut huomata, että tällaiselle keskustelulle on iso tarve. Nautinto lisää iloa ja mielekkyyttä elämään. Kotona esillä oleva kaunis seksiväline voi toimia keskustelunherättäjänä. Olen tuonut jossain määrin seksuaalisuuteen liittyviä aiheita myös joogatunneilleni. Erityisesti vanhempi-vauva -joogaryhmissä lantionpohjan tiedostamista lisäävät harjoitteet ovat keskeisiä. Joogatunneillani opetellaan nautinnolle keskeisiä taitoja myös muutenkin, vaikken niitä sellaisina erikseen mainostaisi. Näitä ovat muun muassa taito säädellä omaa vireystilaansa, taito rentoutua ja tietoisuustaidot.

Pitkään ajattelin, etten ole sisustaja. Miten väärässä olinkaan! Kodissani on asioita ja esineitä, jotka tuovat minulle hyvän mielen. Jollekin se saattaa näyttäytyä kaaoksena tai järjestyksen puutteena. Itse koen, että sisustuksella ilmaisen sitä, mitä itse olen: avoimesti hyvin monitahoinen. Niinpä yönsininen dildo sopii kirjahyllyyn mainiosti viherkasvien, tähtipölyn, mustekalapullon ja luumallin sekaan.

 

Joogasivustoni löytyy täältä: https://joogamattoajatelmia.wordpress.com

Instagram: @kaikkimunrakkaat 

Seksuaalineuvontaan liittyvät yhteydenotot: kaikkimunrakkaat@gmail.com

Kreeta1
bottom of page