top of page

Iida Viitanen

Lantion fysioterapeutti

Moikka! Olen Iida Viitanen, lantionpohjaan erikoistuva fysioterapeutti. Lantionpohjan lisäksi erikoistun työssäni myös äitiysfysioterapiaan. Aloitin erikoistumismatkani jo fysioterapiaopintojen aikana syventävän työharjoittelun ja lantionpohjan toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyä käsittelevän opinnäytetyön myötä. Sittemmin olen kouluttautunut lisää aiheen tiimoilta ja löytänyt oman ammatillisen intohimoni lantionpohjan fysioterapiasta. Ainakin toistaiseksi osaamiseni ja asiakastyöni painottuu vulvallisten lantionpohjan fysioterapiaan.

 

Erityisinä kiinnostuksen kohteinani ovat yhdyntä- ja penetraatiokipujen sekä virtsankarkailun ennaltaehkäisy ja hoito. Seksiin liittyen yhdyntäkipujen lisäksi muita mahdollisia syitä tulla vastaanotolleni voivat olla esim. orgasmihaasteet tai tunnottomuus. Lantionpohjan ylijännitykseen sekä muunlaiseen keholliseen tai hermostolliseen ylivirittyneisyyteen liittyvät oireet ovat vastaanotollani yleisiä ja näissä asioissa olenkin todella mielelläni asiakkaan apuna. Olen kiinnostunut myös kehosuhteen tai kehonkuvan mahdollisten haasteiden vaikutuksesta seksuaalisuuteen.

Keraaminen dildo, raskaana olevan lantion anatominen malli,  kukkaruukku ja ilmankostutin
Keraaminen dildo pöydällä kukkamaljakon vieressä.

Haluan omalta osaltani työlläni olla mukana vähentämässä lantionpohjan oireisiin liittyvää häpeää, vähättelyä ja stigmatisointia. Lantionpohjan oireet ovat todellisia ja koskettavat tavalla tai toisella suurta osaa väestöstä. Ne voivat olla myös voimakkaasti elämänlaatua heikentäviä ja onkin mielestäni järjetöntä, että tästä huolimatta oireista kärsivä voi kohdata vähättelyä tai oireiden mitätöintiä. Juuri näistä syistä
kiinnostuinkin alun perin tästä erikoisalasta. Toivon, että tulevaisuudessa jokainen saa oireisiinsa apua, mutta toisaalta myös uskaltaa hakea apua ja kertoa oireistaan!


Fysioterapiassa minua innostaa työn vaihtelevuus sekä alan jatkuva kehittyminen. Työni kulmakivenä on asiakkaan yksilöllinen kohtaaminen ja huomioiminen kokonaisuutena, ei pelkkänä fyysisenä oireena. Ihmiskeho on ihmeellinen, mukautuva ja monimutkainen ja on aina yhtä ihanaa olla osana asiakkaan oivalluksia, onnistumisia ja uuden oppimista omasta kehostaan!

Teen vastaanottotyötä Helsingin keskustassa, SUHK Maman tiloissa Fredrikinkadulla. Lantionpohjan fysioterapian lisäksi palveluvalikoimaani kuuluu äitiysfysioterapia, fysioterapeuttinen jälkitarkastus, sekä urheilu- raskaus- ja synnytyksen jälkeinen hieronta ja purentalihaskäsittely.

Iida Viitanen
Lantionpohjan fysioterapeutti
IG: @fysioiida
www.suhkmama.fi

Keraaminen dildo ja kirja valkoisilla lakanoilla.
bottom of page