top of page

Heli Järvinen

Ekokosmetologi ja seksologi

Olen Heli Järvinen ja haluan kertoa teille hieman itsestäni ja työstäni. Seksuaalisuuden pariin ajauduin työskentelemään oikeastaan sen myötä, kun valmistuin kosmetologiksi. Toimin ekokosmetologina ja seksologina omassa yrityksessäni Kouvolan keskustassa. Hoitolatyöni ohessa olen kouluttautunut myös life coachiksi ja seksuaalineuvojaksi. Näistä koulutuksista on saanut hurjan määrän työkaluja asiakastyöhön ja omaan elämään. Olen elämäni aikana käynyt useita kouluja ja koulutuksia. Nyt koen olevani minulle oikeiden asioiden äärellä.

 

Teen hoitolassani kosmetologin töiden lisäksi ratkaisukeskeistä valmennusta ja seksuaalineuvontaa. Nämä kaksi jälkimmäistä nivoutuu nykyisin aika usein yhteen. Seksuaalisuus yltää niin laajalle. Intiimialueen sokeroinneissa käy paljon asiakkaita. Siinä ei välttämättä aina varsinaisesti puhuta seksuaalisuudesta eikä ole tarvekaan, mutta palveluna se vahvasti liittyy meidän seksuaalisuuteen. Toki asiakkaat käyvät palvelussa varmasti monestakin eri syystä. Niissä tilanteissa kuitenkin on hyvin avoimena, kun on usein fyysisesti riisuttu, niin monikin ylittää jo siinäkin tilanteessa itsensä.

Aiemmin työssäni huomasin kuinka paljon häpeä varjostaa kovin monen seksuaalisuutta ja kaiken kaikkiaan omaa kehoa sekä kokonaisvaltaisesti itseä. Kosmetologin työssäni en ole koskaan hoitanut pelkästään vain asiakkaan ihoa, vaan puhumme aina myös ruokavaliosta, liikunnasta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Seksuaalisuus on iso osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Asiakkaat jakaa usein hoidossa käydessään hyvinkin henkilökohtaisia ja arkoja asioita itsestään sekä elämästään. Iho on meidän suurin elimemme ja sen alle kätkeytyy paljon häpeää, pelkoa ja muita negatiivisia tunteita. Ne suorastaan varastoituu kehoomme, jos tunteita tai uskomuksia ei käsitellä. Tämä tunteiden patoaminen voi hyvinkin näkyä myös mm. iho-ongelmina. Iho-ongelmien juurisyytä voi olla hyvinkin vaikea selvittää, jos se on henkistä. Näitä ongelmia ei välttämättä lääkärissä tai lääkkeillä ratkaista, vaikka se olisikin yksi vaihtoehto.

 

Minua on aina kiinnostanut seksuaalisuus ja ihminen kokonaisuutena. Jo ihan lapsesta lähtien olen ollut hyvin kiinnostunut seksuaalisuudesta, vaikka olen kasvanut kovin konservatiivisessa ympäristössä ja stigman ympäröimänä. Siitäkin huolimatta jostain syystä olen aina ollut sitä mieltä, että seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisen elämää. Olemme seksuaalisia olentoja syntymästämme lähtien. Minua on aina kiinnostanut poistaa seksuaalisuuden stigmaa, joka on tänäkin päivänä edelleen yllättävän laajalti valloillaan. Ilmeisesti olen jo varhaisessa vaiheessa karistellut omat häpeäni matkasta tai sitten sitä ei ole koskaan ollutkaan, koska minulle on aina ollut luontevaa puhua seksuaalisuudesta. Minulle on aivan sama, että puhunko kasvojen alueen ihosta tai vaihtoehtoisesti sukuelimistä tai sen alueen ihonhoidosta.

Keraaminen dildo ja erilaisia koruja pöydällä peilin edessä.
Keraaminen dildo pöydällä, kynttilä taustalla.

Asiakas puhuu helposti minulle asiasta kuin asiasta ja olen saanut asiakkailta paljon positiivista palautetta siitä, että minulle on helppo puhua. Luon parhaani mukaan olemuksellani ja puheillani asiakkailleni sellaisen tilan, että hänen on turvallista puhua mistä vaan tai olla vaihtoehtoisesti puhumatta ilman vaivaantumista siitäkään.

 

Seksuaalisuus on sitä mitä me olemme ja seksi sitä mitä teemme. Minulle seksuaalisuus on vapautta nauttia omasta elämästään, kehostaan ja itsestään haluamallani tavalla. Seksuaalisuus merkitsee minulle myös sitä, että seksuaalienergia saa virrata vapaasti ja sen myötä luovuuskin virtaa ja asioita syntyy. Olen erittäin visuaalinen ihminen ja nautin siitä, kun voin pukeutua ja laittautua. Koen, että olen aina elänyt hyvin seksuaalisissa energioissa ja se on ollut huikea elämänvoima. Elämän varrella tätä voimavaraa on vähitellen oppinut säätelemään, jotta oma voima riittää ja on mistä ammentaa itselle että muille.

 

Seksuaalisuus näkyy kotonani kirjojen, vaatteiden ja esineiden muodossa. En ole kokenut, että sitä tarvitsisi piilotella. Seksuaalisuuteen liittyvät kirjat on esillä ja niihin on helppo palata, kun siltä tuntuu sekä merkittävä osa seksiin liittyvistä välineistä on myös osa makuuhuoneen sisustusta. Visuaaliselle ihmiselle on hyvin tärkeää se miltä asiat näyttää. Se, että kauniit, seksuaalisuuteen liittyvät asiat on esillä ja osana sisustusta, on voimaannuttavaa. Lisäksi siitä tulee hyvälle mielelle. Kuvillani haluan viestiä sitä, miten luontevaa on käyttää keraamista dildoa osana sisustusta.

Missionani on auttaa ihmisiä löytämään elämäänsä oma voima ja omannäköinen seksuaalisuus. Vahvuutenani on herkkyys aistia tunnelmaa ja asioita sekä läsnäolo ja avoin keskustelu asiasta kuin asiasta.

 

Ammattitaitoinen seksologi apunasi ikään tai sukupuoleen katsomatta - Tule sellaisena, kuin olet. Räätälöin juuri sinun tarpeitasi vastaavan neuvonnan tai valmennuksen lempeällä otteella.

Valmennus on mahdollista etänä tai paikan päällä Kouvolassa.

Valmennukseen tai muihin palveluihini pääset tästä linkistä: 

https://ekoeloa.fi/seksuaalineuvonta/

 

Somekanavat:

 

https://www.instagram.com/helynjuttuja/

https://www.instagram.com/ekoeloa_fi/

Alastonkuva kultaisen pöytäpeilin reunassa
bottom of page